Μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του Ελληνικού Μπάσκετ δεν είναι μαζί μας . Ο Γιάννης Ιωαννίδης , ο ”ξανθός” όπως έμεινε γνωστός ήταν ένας άνθρωπος που έζησε στο μπάσκετ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως αθλητής και προπονητής και είχε καθοριστική συμβολή σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του στην Ελλάδα πέρασμα των χρόνων.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομά του ως τον προπονητή που έχτισε τη σπουδαία ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης με τον Γκάλη , τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά , ανοίγοντας τον δρόμο για τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο στερέωμα . Επίσης διέγραψε ξεχωριστή πορεία με την ομάδα του Ολυμπιακού και πραγματοποίησε και σύντομο πέρασμα και από την ΑΕΚ . Είχε διατελέσει δύο φορές στην καριέρα του προπονητής της Εθνικής ανδρών , στην οποία είχε συμμετάσχει και κατά τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σύνδεσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Ν. Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.